Besøkshjem/avlastningshjem for Elverum barneverntjeneste
Elverum barneverntjeneste har jevnlig behov for besøkshjem/avlastningshjem. I den forbindelse søker vi etter familier som kunne tenke seg å hjelpe barn som av ulike årsaker trenger hjelp til en aktiv og meningsfylt hverdag og fritid.
Hvem er besøksbarna?
Det er mange ulike grunner til at barn er i behov av besøkshjem. Foreldrene deres kan trenge avlastning for å få overskudd. Barna trenger tilskudd av voksenmodeller for å kunne se andre handlingsmønstre i en familie. For mange av barna er det behov for å oppleve andre omgivelser med flere trygge voksne som bryr seg om dem. Kontakten med de voksne har som mål å gi barna overskudd, lærdom, stimulans, glede og trygghet. Alderen på besøksbarna er fra 0 til 18 år.
Hva er et besøkshjem?
Besøkshjem er en familie som tar imot ett barn eller flere søsken en helg per måned, men også mer eller mindre. Familien må ha en stabil livssituasjon og mulighet for å binde seg for minst ett år. Det må ikke være noen store livskriser, rusproblemer eller psykiske problemer i familien.
Det kreves at besøkshjemmet har tid, overskudd og sengeplass til et ekstra barn. Familien bør ha innlevelsesevne og forståelse for barns ulike behov og reaksjoner. I de fleste sammenhenger er det å oppleve en trygg og forutsigbar familiesituasjon det barna trenger mest.
Besøksforeldre må framlegge uttømmende og utvidet politiattest.
Det kreves ordinær politiattest av husstandsmedlemmer som er over 18 år. Politiattesten skal ikke være eldre enn tre måneder. Det vil være en godkjenningsprosess hvor vi blir kjent med dere og hva dere kan tilby. Det utarbeides en oppdragsavtale, og godtgjøres med arbeidsgodtgjørelse og utgiftsdekning etter KS (kommunesektorens organisasjon) sine satser. Kjøregodtgjørelse blir gitt etter gjeldende satser. Arbeidsgodtgjørelse er skattepliktig.
Støttekontakt for Elverum barneverntjeneste
Elverum kommune ønsker kontakt med ansvarsbevisste personer med positiv innstilling og med sosialt engasjement. Det er ellers ingen krav til utdanning eller erfaring fra liknende arbeid. Du må være en person som trives sammen med mennesker, og som liker å bli kjent med nye. Du må være pålitelig, og like å jobbe selvstendig.
Hva er en støttekontakt
En støttekontakt hjelper en annen person gjennom sosialt samvær og ulike aktiviteter. Målet er å hjelpe personen som trenger støttekontakt, slik at han/hun kan bli mer trygg på seg selv, og klarer å takle ulike livssituasjoner bedre, og omgås andre mennesker i større grad. Gjennomsnittlig arbeidstid for støttekontakter er 3-4 timer pr uke.
Hva gjør en støttekontakt?
En støttekontakt kan ta barn/ungdom med på turer, komme på besøk hjemme, ta deg med på biblioteket, på kafé, kino eller andre ulike arrangementer. Ordningen er fleksibel, og skal kunne tilrettelegges etter vedkommendes behov og ønsker.
Støttekontakter må framlegge uttømmende og utvidet politiattest. Politiattesten skal ikke være eldre enn tre måneder. Det vil være en kort godkjenningsprosess hvor vi blir kjent med deg og hva du kan tilby. Det utarbeides en oppdragsavtale, og godtgjøres etter Elverum kommune sine lønnssatser for støttekontakter.