Her finner du lenker til gårdskart, samt våre egne digitale karttjenester.
Gårdskart
Alle søknader innen produksjonstilskudd og regionalt miljøprogram er knyttet til karttjenesten "gårdskart" levert av Norsk institutt for skog og landskap. Denne finner du her.
Geoinnsyn
Trykk her for å komme til Geoinnsyn. Dette er en enkel kartløsning som også fungerer på mobil eller nettbrett. Du kan legge den over gjeldende arealplaner, reguleringsplaner under arbeid, eiendomsgrenser og tiltak (etter plan- og bygningsloven).
Standard kart
Trykk her for å komme til standard kart. Denne kartløsningen inneholder flere temakart, og har flere funksjoner enn Geoinnsyn. Kartløsningen fungerer derimot ikke på mobil eller nettbrett.
Plandialog
Trykk her for å komme til Plandialog. Denne karttjenesten viser alle reguleringsplaner og saksdokumenter som er knyttet til en plan. Her finner du en tidslinje som gir opplysninger om planens status.
Dersom en plan er ute på høring, kan du enkelt sende en uttalelse direkte fra Plandialog. Din uttalelse blir sendt kommunen, og vil arkiveres sammen med de andre saksdokumentene. Planforslag vises med en stiplet linje mens vedtatte planer har heltrukket linje.
Hvordan komme i gang?
Trykk på "Start Plandialog", og velg deretter kommune. Hvis du starter den tradisjonelle kartløsningen (standardkart), kan du bytte til plandialog ved å velge verktøy "Arealplaner".
Når du starter plandialog kan du søke på plannavn, plannr eller adresse. Du kan du velge blant kommuneplan, reguleringsplan eller bebyggelsesplan i trestrukturen ved å slå på og av de ulike lagene.
Ved å klikke på et planomriss vil du også få frem tilgjengelige plandokument.
NB! Løsningen kan til tider være litt treg, ettersom det er mye data som skal lastes.
Webkart
Trykk her for å komme til 3D-kartet. Elverum har kartdata som er tilrettelagt for visning i 3D. Denne løsningen får du tilgang til ved å klikke på 3D-knappen til høyre på knapperaden i "standard kartløsning". Sentrale deler av Elverum kommune ble laserscannet i 2014 i forbindelse med et kartleggingsprosjekt. Laserdatene danner grunnlaget for kommunens terrengmodell, hvor oppdatert flyfoto er drapert over modellen. Bygninger er i tillegg konstruert i 3D, og alle dataene kan sees sammen med eksempelvis arealplaner. Første gang du klikker på 3D-knappen, får du spørsmål om du ønsker å gå til nedlastningssiden for 3D-verktøyet Terra Explorer (som er gratis). Dette må installeres for at du skal kunne se 3D-data. Hvis veiviseren ikke starter, kan du manuelt gå til siden for nedlasting av Terra Explorer her.