Skolehelsetjenesten jobber for å fremme elevens totale helse og forebygge sykdom og skade, samt gir råd og veiledning til elever og foresatte, og gjennomfører helseundersøkelser og vaksinasjoner.
Skolehelsetjenesten skal:
- arbeide for å fremme elevens totale helse og forebygge sykdom og skade
- samarbeide med hjem, skole og det øvrige hjelpeapparat
- bidra til å identifisere og løse utfordringer knyttet til elevenes hverdag, og bidra til et godt skolemiljø
Noe du lurer på eller vil snakke om? Ta kontakt!
Skolehelsetjenesten er på barneskolene til faste dager. Informasjon om dette finner du på skolens hjemmesider. Tidene for tilstedeværelse kan variere grunnet ekstern møtevirksomhet. Ved behov for kontakt kan ansvarlig helsesykepleier eller helsestasjon kontaktes på telefon. Se kontaktinformasjon på skolens hjemmeside.
Vi tilbyr helsesamtaler, råd og veiledning. Jo tidligere vi blir kjent med det som er vanskelig for barnet eller familien, jo lettere kan vi hjelpe. Skolehelsetjenesten samarbeider med andre tjenester som jobber med barn, unge og familier.
Taushetsplikt
Vi har taushetsplikt. Får vi informasjon om forhold som kan være til skade for barnet må vi allikevel bringe dette videre. Dette blir som regel gjort med barnets eller foreldre/foresattes samtykke.
Helsesykepleier deltar i samarbeidsmøter med skolen, men deler ikke opplysninger om elever til skolen uten samtykke fra elev/foreldre/foresatte.
Samarbeid med skole
Vi bistår skole med gruppe- eller undervisningstiltak ved behov.
Videokonsultasjon
Vi har mulighet for videomøte til barn, foreldre/foresatte og samarbeidspartnere.
Journalføring og innsynsrett
Det opprettes journal på alle barn som får tilbud om konsultasjoner og helseundersøkelser ved helsestasjonstjenesten. Journalen følger barnet over til skolehelsetjenesten da barnet begynner på skolen.
Journalen inneholder blant annet helseopplysninger og vaksinasjonsstatus, nedtegnelse fra helseundersøkelser og samtaler, og kopier av brev og epikriser (jf. Forskrift om pasientjournal).
Foreldre/foresatte har som hovedregel innsyn i samtlige opplysninger som omhandler barnet. Når barnet er mellom 12 og 16 år skal opplysninger ikke gis foreldre eller andre med foreldreansvar når barnet av grunner som bør respekteres, ikke ønsker dette.
Informasjon som er nødvendig å oppfylle foreldreansvaret, skal likevel gis foreldre eller andre med foreldreansvar når barnet er under 18 år. (jf. pasient og brukerrettighetsloven § 3-4)
Student og ønsker praksis?
Ved henvendelser fra studenter som ønsker praksis ved helsestasjons-
og skolehelsetjenesten, vennligst ta kontakt med fagleder Lisbeth Tveit
Olsen på e-post: Lisbeth.Tveit.Olsen@elverum.kommune.no
Nå kan du kontakte skolehelsetjenesten på nett
Nå kan du trygt og enkelt avtale timer på helsestasjonen og med skolehelsetjenesten via Helsenorge. Her kan du se dine barns timeavtaler, hvilket barn som har timen, få oversikt over vaksiner og sende meldinger hvis du lurer på noe.
Du har fullmakt for dine egne barn under 16 år, når du har gitt fullt
samtykke. Det finnes også mye god kvalitetssikret informasjon til deg
som forelder. På Helsenorge får du også oversikt over din egen helse.
Med tilgang til kjernejournal, kommunikasjon med fastlege og sykehus,
prøvesvar, frikort og så videre. Logg deg inn på Helsenorge og ta en titt.