Sorenskrivergården barnehage åpnet for barnehagedrift 1. august 2009, etter en rehabiliteringsprosess for å gjøre bygget om til barnehage. Vi ligger i enden av Storgata med Prestegårdsjordet og Skogmuseet som nærmeste nabo.
Tidligere var det Sorenskriveren som holdt til her, senere har det vært butikk og rammeverksted her før det ble barnehage i 2009. Sorenskrivergården består av fire avdelinger og 72 barn.
Varierte aktiviteter
Vi har et stort uteområde som tidligere var hagen til gården vår. Denne gir mulighet for varierte aktiviteter i de ulike årstidene. Det finnes to akebakker i barnehagen som barna har masse glede av gjennom hele vinteren, den ene bakken litt større enn den andre – så her er det noe for enhver smak.
På sommeren har vi store områder med grøntarealer, og vi har vår egen lille skog som barna synes det er kjempemoro å leke i. På vinteren kan vi gå på ski inne i barnehagens uteområde, eller vi kan nyte godt av de oppkjørte skiløypene vi har på Prestegårdsjordet.
I barnehagen har vi eget bibliotek og vi ønsker at barna skal få gode leseopplevelser gjennom hverdagen.
Vår plassering gir mange muligheter for turer og opplevelser utenfor barnehagen, og vi har gangavstand til sentrum, skogsområder, festningen, Skogmuseet og Glomdalsmuseet. Dette er steder vi besøker ofte.
Satsningsområder
Vår visjon har vi felles med de andre kommunale barnehagene i Elverum kommune;
«En barnehage for alle med blikk for den enkelte».
Sorenskrivergården barnehage er et sted hvor alle barn leker eller er i samspill med andre barn eller voksne. Et sted der barna er i fokus.
Dette betyr at vi i Sorenskrivergården barnehage ønsker å skape et inkluderende miljø der alle barn opplever fellesskap, glede og mestring gjennom deltakelse i lek og et lekende samspill.
Vårt fokusområde: Hjerterom og inkluderende barnehagemiljø fritt for krenkelser.
«Gjennom barnehagehverdagen skal barna oppleve glede, trivsel, mestring og gode relasjoner» (Rammeplan, 2017).
Alt arbeid i barnehagehverdagen gjennomsyres av vårt fokusområde der barna er i fokus. Vi ser barna der de er og tar utgangspunkt i deres interesser og behov. Det kan være alt fra behov for trygghet og omsorg, til interessen for å utforske og være nysgjerrig på ulike områder.
Å mestre livet betyr å være robust nok til å møte livets mot- og medganger. Den danske psykologen Per Schultz Jørgensen sier at du må «lære å bære din egen pose». Dette betyr at vi voksne skal støtte deg og gå sammen med deg gjennom barndommen men du må selv møte livets utfordringer. Derfor ser vi på glede, trivsel, mestring og gode relasjoner som det viktigste barna skal ha med seg fra barnehagen. Mat, bevegelse og kropp er en del av helsebegrepet. Ved å ha fokus på dette blir barna introdusert for en sunn og aktiv hverdag hvor vi blir kjent med oss selv og våre psykiske og kroppslige grenser.
Vi deltar fra og med høsten 2017 i forsknings– og utviklingsprosjektet «kultur for læring». Dette er en felles satsing for god læring i Hedmark. Barn og unge i Hedmark skal vokse opp i en kultur for læring som motiverer til utdanning og deltakelse i samfunns- og arbeidsliv. Her har vi ut fra kartleggingsundersøkelsen fra høsten 2017 valgt å ha fokuset på å styrke barnas språk og utvikle et godt språkmiljø i barnehagen
Våre fire avdelinger er:
- Blåveisen, telefon 958 92 193
- Sukkertoppen, telefon 954 35 472
- Gåsungen, telefon 908 57 516
- Hvitveisen, telefon 468 88 678
Hyggelige arrangementer
Vi har i løpet av de årene arrangert faste arrangementer. Blant annet høstfest med hjemmelaget grønnsakssuppe, nisseleting, luciafeiring med tog av skolestarterne, sommerfest og julegrantenning.
Vi bruker nettportalen MyKid for registrering, kommunikasjon og informasjon med foreldrene, her er alt samlet på et sted.
Ønsker du å vite mer om oss, kom gjerne innom på besøk eller ta kontakt med enhetsleder eller avdelingene.
Velkommen til oss i Sorenskrivergården barnehage!
Barnehagen ønsker å tilbringe mye tid ute og hver avdeling har faste turdager hver uke.